Categorie: Noord Nederland Lezing Sandra le Poole

Categorie: Noord Nederland Lezing Sandra le Poole

Lezing Sandra le Poole


23 november 2017

Soms kan de dynamische omgeving waarin wij werken een uitdaging vormen om een gezonde balans te vinden en je eigen energieniveau in de gaten te houden. Continue goed presteren vraagt niet alleen een hoge mate van intelligentie, maar ook een goede conditie en sociale vaardigheden. Het is daarom van groot belang om je bewust te zijn van je dagelijkse energieniveau op het werk. Voormalig tophockeyster en olympisch kampioen Sandra Le Poole trekt tijdens deze bijeenkomst de parallel tussen (top)atleten en professionals in het bedrijfsleven: corporate athletes. 


Sandra Le Poole is werkzaam als performance trainer & coach in de gezondheidszorg en zakelijke sector. Zij combineert een achtergrond in medicijnen met een carrière als topatlete en heeft met haar hockeyteam een gouden olympische medaille gewonnen op de Olympische Spelen van 1984. In 2001 is zij begonnen als adviseur en coach voor zowel individuen als teams op het gebied van competenties, teamwork en talentontwikkeling.

Haar lezing laten zien hoe je jezelf kunt training op zowel fysiek, mentaal als emotioneel gebied, hoe je actief kunt werken aan je herstel en optimaal kunt presteren onder druk. Je leert te herkennen waar en wanneer je energie weglekt en hoe hier een oplossing voor te vinden. Tevens worden er praktische handvatten aangereikt om snel en efficiënt te herstellen tijdens periodes van verhoogde werkdruk.

De 'Corporate Athlete' is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en gebruikt topsport als inspiratiebron. Topatleten weten als geen ander hoe je onder extreme omstandigheden toch op je top kunt (blijven) presteren. Zij volgen de fysiologische wetten van het menselijk lichaam om weer fit te zijn voor de volgende uitdaging. De boodschap vanuit de topsport aan de 'Corporate Athlete'  is niet om niet hard te werken, maar om je energie slimmer en bewuster te beheersen. Zelfmanagement is belangrijk zowel op de lange als op de korte termijn.

Deze lezing maakt je bewust van de constante interactie tussen het fysieke, mentale en emotionele deel van het lichaam en de psychologische reacties die het geeft bij stress. Het geeft inzichten in het functioneren van de emotionele, mentale en fysieke accu's van het lichaam. Je krijgt tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk en wordt aangespoord om in actie te komen. 

 

Volledige kalender bekijken